Midden augustus vindt in Antwerpen het festival rond Petrus Alamire plaats.

Er is een tentoonstelling met verluchte muziekhandschriften van Alamire, het muziekfestival Laus Polyphoniae staat helemaal in het teken van Alamire’s werk en er is een internationale conferentie New Perspectives on Polyphony

De verluchte muziekhandschriften van Petrus Alamire (ca. 1470 -1536) hebben zowel muziek- als kunsthistorisch een groot belang. Zeven van de 51 bewaarde handschriften worden in België bewaard en vormen de kern van een multimediale tentoonstelling in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen (die eertijds een van de opdrachtgevers van Petrus Alamire was). Andere, contemporaine kunstwerpen (uit de collectie van het verbouwende KMSKA) zullen het verhaal van de handschriften omkaderen.

Het festival Laus Polyphoniae 2015 staat eveneens in het teken van Alamire met meer dan honderd activiteiten (concerten waaronder enkele wereldpremières, workshops, performances) op verschillende locaties in de stad. 

De vijfdaagse internationale conferentie Petrus Alamire – New Perspectives on Polyphony zal een nieuw onderzoek rond de handschriften van Alamire, polyfonie en uitvoeringspraktijken. Het programma hiervan is te vinden op de site van de Alamire Foundation, de centrale partner van dit project. 

De centrale website voor dit festival: http://www.petrusalamire.com.
Tentoonstelling kathedraal: 19 augustus-22 november 2015
Laus Polyphoniae 2015: 19-30 november
Conferentie Petrus Alamire – New Perspectives on Polyphony: 18-23 augustus 2015

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn